Sporten

Huismiddeltjes voor kniepijn

Kniepijn is een veel voorkomende aandoening die mensen van alle leeftijden treft. Het wordt meestal veroorzaakt door acuut letsel aan de knie of als gevolg van een reeds bestaande medische aandoening zoals artritis of osteoporose. Of het nu een kortdurend of langdurig probleem is, kniepijn is altijd onaangenaam en vervelend!

Gelukkig kunnen de meeste gevallen van kniepijn thuis effectief en goedkoop worden behandeld met behulp van methoden zoals de RICE-techniek, kniesteunen, warme en koude therapieën of kruidenbehandelingen.

1. Rijst
Je herinnert je deze methode waarschijnlijk nog uit je kindertijd. RICE staat voor Rust, IJs, Compressie en Hoogte. Het is een medisch ondersteunde methode om gewrichtspijn als gevolg van het letsel te verlichten.

Door pijn en zwelling te verminderen en genezing in het getroffen gebied te bevorderen, kan de RICE-methode helpen om zowel uw pijn aanzienlijk te verminderen als uw herstel te versnellen.

Dit is de RICE-methode:

Rust: neem een pauze! Elke activiteit die druk of spanning op de knieën uitoefent, moet worden vermeden om verdere schade aan het gewricht te voorkomen.
IJs: Gebruik een ijskompres om drie keer per dag koude toe te passen op het getroffen gebied, gedurende ongeveer 20 minuten per keer. Dit kan de zwelling rond een geblesseerd gewricht aanzienlijk verminderen, waardoor stijfheid en ongemak in de knie onmiddellijk worden verminderd.
Compressie: Het gebruik van kniesteun, brace of elastische bandage om compressie uit te oefenen op uw geblesseerde knie kan ook helpen om zwelling te verminderen, pijn te verlichten en herstel te versnellen.
Hoogte: Terwijl u plat ligt, probeert u uw aangedane knie op kussens te steunen om deze een paar centimeter op te tillen en naar het niveau van uw hart te brengen. Dit is een effectieve manier om zwelling rond de gewrichten verder te verminderen, wat kniepijn snel kan verminderen.
Houd er rekening mee dat als u thuis niet beter wordt, u misschien uw arts wilt raadplegen. Luister naar je lichaam!

2. Warme en koude therapie 4 huismiddeltjes om onmiddellijk verlichting te krijgen van kniepijn
Hete en koude temperaturen kunnen beide worden gebruikt om kniepijn snel en effectief te verlichten. Maar welke gebruik je en wanneer?

Warmte: Het toepassen van warmte op een blessure is een effectieve manier om de spieren in dat gebied te ontspannen. Dit kan pijn verlichten die wordt veroorzaakt door spierstijfheid, spasmen en gewrichtsstijfheid. Deze behandeling is het meest gunstig voor mensen die lijden aan kniepijn als gevolg van een medische aandoening, zoals artritis of osteoporose. Het kan pijn en pijn in de aangedane knie (en) onmiddellijk verminderen.
DEZE METHODE WORDT ECHTER NIET AANBEVOLEN VOOR MENSEN MET EEN ZWELLING OF ONTSTEKING ROND HET KNIEGEWRICHT.

Verkoudheid: Voor mensen met een gezwollen of ontstoken knie is koudetherapie een veel effectievere methode om snel pijn en ongemak te verminderen. Het aanbrengen van koude op de effectieve knie met behulp van een ijspak kan helpen om deze zwelling te verminderen. Dit kan onmiddellijk helpen pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen.
Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn om brandwonden te voorkomen bij het gebruik van warme en koude therapie. Langdurig gebruik van warme of koude kompressen kan schade aan de huid en onderliggende weefsels veroorzaken. Het beperken van behandelingen tot niet meer dan 20 minuten per keer kan verder letsel voorkomen en ervoor zorgen dat u het grootst mogelijke voordeel haalt uit warmte- of koudetherapie.

3. Cayennepeper
Cayennepeper is een veelgebruikt ingrediënt in veel balsems, zalven en lotions die zijn ontworpen om zwelling en ontsteking in spieren en gewrichten te verminderen. Het is zelfs klinisch bewezen dat het een matige verlichting biedt voor chronische pijn.

Het kalmerende effect van cayennepeper is allemaal te danken aan capsaïcine, het actieve ingrediënt in cayennepeper. Wanneer capsaïcine plaatselijk wordt aangebracht, stimuleert het de aanmaak door het lichaam van een chemische stof die bekend staat als Substantie P. Substantie P heeft een ontstekingsremmende respons die niet alleen de zwelling vermindert, maar ook de pijngrens van het getroffen gebied verhoogt.

Dit maakt cayennepeper een uitstekend ingrediënt om op te nemen bij het bereiden van huisbehandelingen voor gewrichtspijn. Het kan worden verwerkt in een aantal eenvoudige recepten voor je eigen zelfgemaakte balsem.

Probeer eens een halve theelepel cayennepeper te mengen met een kopje kokosolie om een verzachtende lotion te creëren die snel werkt om kniepijn te verminderen.

Op zoek naar een persoonlijk voedings- en bewegingsplan? Doe deze quiz van 3 minuten.

4. Kniesteun
Als uw problemen met kniepijn chronisch zijn, kan het verstandig zijn om te overwegen te investeren in een kniesteun of -brace die kan helpen het gewricht te stabiliseren en te versterken. Een brace kan u helpen sneller uw gewenste activiteitsniveau terug te krijgen. Bovendien kunt u zich een beetje veiliger voelen in uw dagelijkse leven.